Otec Jiří je s námi 20 let

Prvního srpna 2001 byla předána Otci Jiřímu do správy farnost Šitbořice. V neděli jsme si těchto 20 let připoměli před začátkem mše svaté díky Evě Čermákové, která za celou farnost panu faráři poděkovala i popřála. Dáváme sem celé znění tohoto přání.

Náš milý pane faráři, milý otče Jiří, vítej doma!

Psal se srpen roku 2001, kdy drobný, usměvavý, vousatý, 34letý mladík k nám trošku roztřeseným hlasem a možná i roztřesenými koleny poprvé z toho místa promluvil jako náš pan farář a sloužil mši svatou. Ano, je to tak, otče Jiří, už jsi mezi námi celých 20 let.

Řeknete si: „20 let, je to moc, nebo málo?“ Kdybychom se zeptali 10letého dítěte, asi by řeklo, že je to pravěk. 20letý by poznamenal, že je to hodně dávno – „Vždyť to jsem se právě narodil
a teď už mám rok po maturitě.“ Nám, dospělým, by se mohlo zdát, že je to relativně dlouhá doba vzhledem již k prožitým událostem, no a senior, ten by asi řekl, že je to „jako včera.“ A má pravdu.

20 let životů našich – Tvých šitbořických farníků a života Tvého – propojil otec biskup Vojtěch a hlavně Duch Svatý Tvojí vzácnou službou kněze v naší farnosti. Do statistik odsloužených mší svatých a udělených svátostí přibyla další čísla, určitě přibylo vrásek, zešedlých vlasů, ale i zkušeností a odžitých příběhů. Určitě jsi za těch 20 let s námi prožil, (prožíváš a doufáme, že ještě prožívat budeš), neplodnější roky života.

Děkujeme za každičký den Tvojí obětavé služby, za Tvoje nasazení pro druhé, za opravdové duchovní otcovství, přátelské doprovázení a všechny Tvoje modlitby a oběti. Kéž Ti je dobrý Bůh bohatě odmění.

A co ještě přát do dalších etap kněžského
i osobního života? Inu, všechno, co potřebuješ a o čem sníš, a to mírou vrchovatou, natlačenou.

Pevné zdraví, čas a síly na to, co máš rád, stále nové inspirace a vanutí Ducha Svatého, radostnou mysl a neutuchající smysl pro humor a také velkou trpělivost s námi i se sebou samým.

A jak si často přeješ – plné kostely, fronty u zpovědnice, plno dětí v náboženství i presbytář plný kluků ministrantů a už žádné uzavírání kostelů. Ať jsi stále náš kněz a ať jsme Ti jednou k radosti a chvále. Děkujeme a modlíme se za Tebe!

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...