Ohlášky z neděle 26. dubna 2020

Včera byla 3. neděle velikonoční a mše byla obětována za vás, za moje farníky.

Ve středu je svátek sv.Kateřiny Sienské, panny a učitelky církve, patronky Evropy. V pátek svatého Josefa, dělníka a začíná nám mariánský měsíc. V kostele zatím nebudou májové pobožnosti, tak doporučuji vám všem, abyste se modlili společně v rodinách svatý růženec, event. se pomodlili i litanie, prostě tak, jak to děláme v kostele. V sobotu bude památka sv. Atanáše, biskupa a učitele církve.

Děkuji opět moc za finanční dary na kostel. Tentokrát to byl i větší obnos od anonymního dárce, ale děkujeme za každou korunu. Velké Pán Bůh zaplať.

V sobotu dopoledne mně telefonoval pan biskup Vojtěch a v závěru rozhovoru mě požádal, abych vám vyřídil jeho srdečné pozdravy a také, že na nás všechny často myslí v modlitbách. Tak rád vyřizuji!

Během týdne stále nebudou bohoslužby pro veřejnost, sloužím v soukromí na vaše úmysly. Až skončí epidemie, tak začnu zapisovat na další období. Protože nevím co jak přesně bude, tak nové intence přes telefon zatím nebereme. Začneme ale hned, jak to bude možné 🙂

Příští týden v neděli bude přenos opět v deset – bude to mše svatá za vás, a také za náš hasičský sbor. Když tu nemůžou být hasiči, tak určitě tu bude alespoň socha sv. Floriana – patrona hasičů a také jejich standarta (prapor).

Protože již nás tady může být trochu víc – tedy 15, tak zvu na příští týden – resp. neděli ministranty k oltáři. Takže zatím jen ministranti. Samozřejmě roušky sebou. Dezifenkci tady máme v zákristii už nějaký ten rok a pravidelně používáme.

A jelikož je už i hlad po svátosti smíření, tak začnu pomalu, ale jistě zpovídat. Navíc je opět před prvním pátkem v měsíci. Takže zpovídat budu v zákristii celý týden, vždy od 17.00 do 18.00 hodin. V pondělí až středa děti a mládež, čtvrtek až sobota vás dospělé. Prosím opět o zachování rozestupů, roušky a když tu bude hodně lidí, tak přijďte jindy, ať zbytečně nemáme nějaké problémy. Děkuji.

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...