Ohlášky z neděle 19. dubna 2020

Dnes je 2. neděle velikonoční Božího milosrdenství a tato mše svatá byla obětována za vás za moje farníky z obou farností.

Ve čtvrtek je svátek sv. Vojtěcha, biskupa a mučedníka, hlavního patrona pražské arcidiecéze a v sobotu svátek sv. Marka, evangelisty.

Bohoslužby v týdnu, budou slouženy podle vašich úmyslů, které jste si zadaly.

Děkuji Vám všem, kdo myslíte na naši farnost finančními dary, ať už dáte peníze, tady do pokladničky, nebo mně do schránky, nebo pošlete na náš farní účet.

Jak víte, tak to vypadá, že epidemie jde pomalu, ale snad jistě do svého závěru. Stát nám pomalu začíná uvolňovat shromažďování a snad se již brzy vrátíme k normálu. Podle prognóz bychom se zde již mohli setkat 8. června, asi s rouškami, ale mohli bychom tu již být společně. Já se na to nesmírně těším. Do té doby od 27.dubna, může být v kostelu 15 lidí, pak se počet postupně zvyšuje. Jelikož my jsme živé farnosti, obě a fakt nevím, komu říct ty můžeš a ty ne…. Tak z tohoto důvodu budou mše svaté přenášeny, a to vždy v neděli v 10.00 hodin. Vysílány budou jak na místním infokanálu, tak přes YouTube.

Přesto bych vám rád nabídl, alespoň možnost se setkat se svátostným Kristem v eucharistii. Proto, pokud se epidemie nějak víc nerozšíří, tak bych vám rád dnes, a i příští neděli, po mši svaté podal svaté přijímání. Takže dnes po mši asi do půl dvanácté budu v kostele a budu vám podávat svátostného Krista. Prosím dodržujme bezpečnostní nařízení, tedy roušky, rozestupy a ministranti budou korigovat vstup do kostela.

Teď po mši svaté zpívaná Korunka k Božímu milosrdenství

V pátek 24. dubna proběhne mezi 19. a 20. hodinou adorace, která bude bez účasti veřejnosti a bude přenášena jako nedělní mše svaté na YouTube a místním infokanálu.

Děkuji vám, kdo i na mě myslíte v modlitbách. Minulý týden jsem zdravil zpěváky od nás ze Šitbořic, a tak dnes chci pozdravit zpěváky z Nikolčic, protože i tam máme skvělý chrámový sbor a také oni by za normálních okolností nám zpívali při velikonočních obřadech. Takže nezapomněl jsem na vás. Zdravím vás a těším se na vás. A nejen na zpěváky, ale na všechny mé nikolčické a i šitbořické farníky.

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...