Ohlášky z neděle 5. dubna 2020

Dnes je Květná neděle a tato mše svatá byla obětována za vás za moje farníky z obou farností.

Kočičky, které jsem požehnal, budou po mši svaté odvezeny do Nikolčic a budou dané před kostel, kde si je můžete rozebrat.

Dnes v 11.00 hodin se dle pokynu brněnského diecézního biskupa Vojtěcha Cikrleho rozeznějí v brněnské diecézi na pět minut kostelní zvony jako výzva ke společné modlitbě všech lidí dobré vůle.

V pondělí o půl třetí bude rozloučení na hřbitově s paní Marií Zoubkovou. Prosím, aby na toto rozloučení šli jen nejbližší pozůstalí. Zádušní mše svatá bude pak odsloužena, až skončí epidemie.

Na Zelený čtvrtek a Velký pátek bude možnost soukromé modlitby v kostele pouze od 15.00 do 16.30. Ve zbylé dny platí obvyklá doba od 15.00 do 18.00.

Na Zelený čtvrtek budu sloužit mši svatou v 17.00 hodin v kostele. Všechny mše svaté jsou stále bez účasti lidu. Mše svaté budou přenášeny opět naší místní kabelovou televizí a také přes YouTube.

Na Velký pátek budou velkopáteční obřady také v 17.00 hodin. Připomínám, že na Velký pátek je přísný půst.

Na Bílou sobotu bude mše svatá v 19.30. Při mši svaté budou zažehnuty oba paškály, tedy i pro farnost Nikolčice.

Neděle Slavnost Zmrtvýchvstání Páně – mše svatá bude v deset hodin dopoledne.

Samozřejmě doporučuji sledovat mše svaté na kterékoliv stanici, která vám vyhovuje. Kabelovka a YouTube od nás jsou pouze nabídkou, možností. Rád bych vám také řekl, že i když nemáme možnost být tady osobně, tak velmi doporučuji prožití bohoslužeb ve svých domovech. Zanechte práce a společně jako rodina prožijte tyto velké dny.

Je tradicí, že v našich farnostech se chodí hrkat. Jelikož to letos není možné, mladí přišli s návrhem, že ti, kteří chodí hrkat by v čase, kdy se hrká, si stoupli před své domy a tam asi tři až pět minut hrkali. Myslím si, že je fajn, že naše děti mají zájem o tradice, tak je v tom podpořme.

Naši biskupové nám navrhují, abychom v době, kdy se Velikonoční vigilie slaví, tedy na Bílou sobotu po setmění, zapálili za okny našich domů svíčku, případně vystavili obraz našeho Pána Ježíše Krista, který v této slavné noci vpravdě vstal z mrtvých. Je to stará velikonoční tradice, kterou bychom přivedli k životu a vydali tak svědectví, že Ježíš je Světlem našeho života, světlem, které nezná západu, jak o tom o velikonoční noci s radostí a rozechvěním zpíváme.

Každý den sloužím mši svatou na vaše zadané úmysly. Takže o ně nepřijdete. Rozpis, za koho a kdy sloužím, najdete na internetových stránkách farnosti.

Opět moc děkuji všem, kdo myslíte na náš kostel finančně a nosíte peníze na úhrady faktur. Moc si toho vážím a děkuji.

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...