Ohlášky z neděle 29. března 2020

Dnes je 5. neděle postní a mše svatá byla obětovaná za vás za moje farníky. Na tento týden nám připadá pouze jedna církevní připomínka a to sv. Františka z Pauly, poustevníka.

Stále ještě platí to, co jsem říkal i minulý týden. Každý den si sloužím na faře mši svatou a sloužím je na vaše úmysly, tak jak jste si je zadali. Nemusíte se bát, že o ně přijdete. Na farních stránkách máte i napsané přesně, který den a za koho mši svatou sloužím. Většinou sloužím mši svatou kolem 18. hodiny, tak se můžete třeba ze svých domovů přidat ke mně, třeba tichou modlitbou, nebo si můžete dané texty k bohoslužbě přečíst v bibli.

Rád bych vám doporučil také stránky na internetu:

  • Cirkev.cz – stránky České biskupské konference
  • Breviar.cz – liturgie hodin – denní modlitba církve
  • Katyd.cz – katolický týdeník
  • Samozřejmě televizi NOE, Lux a rádio Proglas – vše máme i na naší kabelové televizi
  • Mše svaté online – rozcestník pro mše svaté vysílané online z celé naší republiky
  • Aplikace Bible pro děti – jsou zde krásné animace a pak i soutěže a zamyšlení nad daným textem.

Věřím, že si každý něco najdete a zapojíte to do svého života.

Příští neděli bude neděle květná. Čekáme na pokyny z biskupství, jak slavit tuto neděli a následně pak svatý týden. Takže sledujte farní stránky a většinou také vše dávám na svůj Facebook.

Co se týká svátosti smíření. Svatý otec nám všem, kteří jsme sledovali ve čtvrtek přenos z Vatikánu udělil plnomocné odpustky, které se vztahují právě i na svátost smíření a platí po celou dobu pandemie. Po ukončení, pak doporučuje vykonat si svatou zpověď. Odkazuje nás, tak jako Katechismus katolické církve, na upřímné každodenní zpytování svědomí.

Chci poděkovat panu starostovi, který se spojil s Noelem a ti nám zde zprovoznili přípojku na internet. I díky tomu můžete sledovat přenos mší jak na Youtube, tak v kabelovce. A také děkuji všem, kteří to tady zprovoznili a jsou tu teď také se mnou a zajišťují přenos.

V sobotu 28. 3. bylo u pražského pomocného biskupa Karla Herbsta potvrzeno onemocnění COVID 19. Byl převezen do pražské střešovické nemocnice na jednotku intenzivní péče. Jeho stav je vážný. Modleme se za jeho uzdravení. 

A teď ještě poslední věc. Máme ještě jednu fakturu na 185 tisíc za výmalbu a na účtu asi 73 tisíc Tak kdybyste někdo chtěl přispět… Všem velké Pán Bůh zaplať. Děkuji všem, kdo na mě myslíte v modlitbě, dáváte mně roušky a občas i něco dobrého. Takže asi zas nezhubnu. Díky….

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...