Brzy v televizi: Příběhy, které svět nevidí

Česká televize natočila dokumentární cyklus o práci Charity ČR a dalších církevních organizací nazvaný Příběhy, které svět nevidí. První díl věnovaný „procházce světem mentálně hendikepovaných“ odvysílá v neděli 8.9. v 15:15 na ČT2.

Celkem patnáct půlhodinových pořadů o práci Charity ČR a diakonií církve evangelické i husitské připravila pro podzimní nedělní odpoledne Česká televize.

„Jde o dokumentární cyklus, který mapuje velmi záslužnou a poněkud nedoceněnou práci charity v naší republice. Současně nahlíží do životních příběhů jejích klientů i lidí, kteří o ně pečují,“ uvádí v popisu série ČT.

První díl, nazvaný Můj vlastní svět, přináší příběh mentálně postiženého Jirky, klienta Oblastní charity Brno. „Rozhodli jsme se společně vydat do Jirkova světa a na chvilku vidět život jeho očima. Stal se naším věrným průvodcem, který komentuje svůj každodenní život stejně jasně a jednoduše, jako je schopen mluvit o svém těžkém osudu,“ uvádějí autoři dokumentu na stránkách ČT věnovaných právě cyklu Příběhy, které svět nevidí.

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...