7. září – den postu a modliteb za mír v Sýrii

Papež František: Rozhodl jsem se den 7. září vyhlásit pro celou církev dnem půstu a modlitby za mír v Sýrii, na Blízkém východě a na celém světě.

Zároveň vybízím, aby se k této iniciativě připojili nekatoličtí křesťané, příslušníci jiných náboženských vyznání a lidé dobré vůle a to způsobem, který budou považovat za vhodný.

Rád bych tlumočil křik, který vystupuje z každé části země, z každého lidu, z každého srdce, z jediné velké rodiny, kterou je lidstvo, a to s rostoucí úzkostí. Je to křik po míru! Tento křik důrazně říká: chceme svět míru, chceme být muži a ženami pokoje, chceme, aby v této naší společnosti drásané rozpory a konflikty vypuknul mír; už nikdy válka! Nikdy válka. Mír je příliš cenný dar, který musí být podporován a chráněn.

Kéž všechny muže a ženy dobré vůle spojí řetězec snah o mír! Obracím se k celé církvi mocnou a naléhavou výzvou, kterou vztahuji na všechny křesťany ostatních vyznání, na muže a ženy každého náboženství a také na nevěřící bratry a sestry: mír je dobrem, který přesahuje každou bariéru, protože je dobrem celého lidstva.

Křik po míru, ať stoupá vysoko, aby dosáhnul k srdcím všech, a všichni složili zbraně a nechali se vést touhou po pokoji.

7. září od 19 do 24h se tady, na náměstí sv. Petra, sejdeme k modlitbě a v duchu pokání, abychom prosili Boha o tento velký dar pro milovaný syrský národ a za odstranění všech konfliktních situací a projevů násilí ve světě. Lidstvo potřebuje vidět gesta pokoje a slyšet slova naděje a míru! Všechny místní církve prosím, aby kromě účasti na tomto postním dnu zorganizovaly také nějakou bohoslužbu na tento úmysl.

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...