Květnové akce aneb podívejte se sami

Zítra nám kočí květen, a my vám již teď nabízíme pohled na to, jak jej naše farní rodina prožila:

  • výlet do Moravského krasu – krásný a slunečný sobotní den v nedotčené přírodě Moravského krasu. Tentokrát hlavním cílem nebyly jeskyně, i když i na ně došlo (Sloupsko-šošůvské), ale asi 10 kilometrový výšlap nádhernými scenériemi tohoto překrásného koutu naší republiky – Koňský spád, Pustý žleb i zřícenina hradu Blansek.
  • Poté, co se nám otec Jiří ve zdraví vrátil z dovolené, jsme s ním společně oslavili jeho narozeniny.
  • Ani letos naši ministranti nezaháleli a pustili se do příprav ke stavění máje. Týden po postavení té obecní vyrukovali se svou a společnými silami se jim podařilo májku na farní zahradě postavit. Poté samozřejmě nemohl chybět táborák a různé hry.
  • V sobotu 16. května jsme se vydali na Ministrantský den, které pořádalo naše biskupství. Autem jsme se přesunuli do Soběšic, ke klášteru klaristek a odsud se pěšky vydali na poutní místo do Vranova u Brna. I když nám počasí moc nepřálo (poprchávalo a já to odnesl pořádnou rýmou), nakonec jsme se shodli na tom, že akce byla velice vydařená. Po cestě na kluky čekaly různé úkoly vztahující se k životu sv. Pavla. Vyzkoušeli si jaké to je přijít o zrak, stavěli loď, i stan, snažili se sestavit úryvek z Bible anebo se bez dostatku informací přihlašovali k tajemné zkoušce odvahy. Po asi čtyřhodinovém pochodu se již všichni těšili na párek, ale pokud si myslíte, že to byl konec, jste na omylu. Kluky ještě čekaly lanové hry a kopaná a hlavně nás všechny mše svatá. I když ji měl sloužit náš pan biskup, nakonec se ze zdravotních důvodů zdržel jen na pár minut.
  • Předposlední květnovou neděli jsme místo májové pobožnosti uspořádali „mini pouť“ ke kříži nad obcí. Z tohoto místa požehnal náš pan farář naše pole a louky.
image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...