Česko – Slovenské setkání mládeže na Velehradě aneb ACTIV8

Obvykle ve svých článcích popisuji to, co jsme dělali a podnikali, ale u téhle jedinečné akce to jaksi není potřeba. Na Velehradě jsme jednoduše vytvořili úžasné společenství mladých lidí a velmi dobrých přátel. A byl tam s námi ještě někdo. Byl tam s námi ještě Pán Bůh v podobě Ducha svatého. Jeho přítomnost jsme mohli cítit všude kolem nás. Ve svých přátelích, v písních, které jsme zpívali, i každý sám ve svém srdci. Velehrad nás změnil.

Byli jsme ujištěni v tom, že tady nejsme sami. Nejsme sami na své problémy a trápení. Vždycky je tu s námi někdo, kdo nám pomůže opět vstát, když znovu a zase padáme. A tohle je poznání, které člověka, který ho dosáhne, prostě musí naplnit štěstím a neuvěřitelnou radostí. Na Velehradě se prolínal úsměv a slzy. Radost a dojetí. Lítost a ujištění, že Bůh nám odpustí a pomůže nám, když o to budeme stát. Působila tam na nás Boží láska a milost. Bůh nás má rád. To je to hlavní poselství, které jsme vám všem přivezli z Velehradu.

A tak, pokud se společně s námi chcete přidat k oslavě toho milujícího přítele, který je stále s námi, můžete. Je to jednoduché. Můžete se modlit a nebo můžete i zpívat:

Do tmy na svět přišlo k nám Světlo světa.

Otevři můj zrak, ať vidím

Krásu lásky, v které srdce Ti zpívá,

Láska a moc Ti patří.

 

Přišli jsme tě vzývat,

Přišli jsme se sklánět,

Přišli jsme Ti vyznat: „Jsi náš Bůh!“

Jsi dokonalá Láska,

Dokonale Svatý,

Dokonale nádherný k nám!

 

Král všech dní a též nejvyšší vládce,

Slavnější nad nebesa,

Ponížil se, přišel na zem, co stvořil,

Vzdal se slávy z lásky k nám!!

 

Já nemám dost slov opsat

Cenu, kterou Tě můj hřích stál.

Fotografie z této akce můžete najít na ve fotogalerii naší scholičky.

Lenka Viktorinová

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...