Náměšťfest

Do naší emailové schránky doputoval článek o tzv. Náměšťfestu neboli festivalu křesťanské hudby.

Ahojky!!!!

Ve dnech 23. a 24. června jsme se my, Scholička O.K. zúčastnili Náměšťfestu. Je to festival křesťanské (folklórní) hudby v Náměšti nad Oslavou.

V sedm hodin ráno jsme vyrazili autobusem do Brna. Jelo se nám parádně, protože všechny spacáky, karimatky a nástroje jsme poslali autem. V Brně jsme měli asi hodinku čas, no a protože většina z nás nesnídala, podnikli jsme hromadný útok na Interspar a vykoupili jsme celé oddělení potravin. Celý ten čas byl o to vtipnější, že si nás úplně všichni prohlíželi. Inu, bylo nás skoro dvacet a všechny jsme měly stejný, křiklavě zelený tričko. Takže jsme pobavili kolemjdoucí a oni zase pobavili nás a tak nám ten den začal pěkně zvesela 🙂 Potom už jsme se ale přesunuli k autobusu do Náměště. Utrpěli jsme mírný šok při pohledu na počet cestujících, ale brali jsme to s optimismem. Naštěstí i ostatní cestující nám vyšli vstříc a byli na nás hodní.

Do kostela sv.Jana Křtitele v Náměšti jsme dorazili sice s mírným zpožděním, ale nikomu to naštěstí nevadilo. Dostali jsme „identifikační kartičky“ a zasedli jsme do lavic…

Jako první vystoupilo duo Ave Maria s vážnou hudbou. Po nich proběhlo promítání prezentace od P. Ing. Stanislava Wiegla-Duše indiána. Pak už nás pustili do farní zahrady, kde jsme dostali k obědu moooc dobrej guláš 🙂 a asi tunu různých zákusků. I při obědě bylo několik vystoupení, ale z těch jsme moc neslyšeli, protože jsme ještě cvičili na naše vystoupení. A potom už se rozjel ten pravej odpolední program.

Nejdřív vystoupila skupina Nalomená třtina a po nich jsme přišli na řadu my. Bylo to fantastický!!!! Pro nás to byl úžasný a naprosto neopakovatelný zážitek. Zazpívali jsme písničky: Scholička O.K.; Kapky deště; Tlukot srdce; Pošli mě půjdu já; Já se k Tobě skláním; Zůstaň; Ježíši Ty jsi mě poznal; Salve Regina. Super bylo, že se k nám přidal bubeník ze skupiny „Nalomená třtina“, takže to byl pěknej nářez. Potom jsme zazpívali ještě tři písničky se schólou z Náměště-Plamínky. Potom následovalo vystoupení Plamínků samotných. Nakonec vystoupily dvě skupiny – Jas a Soumrak.

Večer byl táborák. Snědli jsme párky a začalo se zpívat…byla to paráda… No a pak už se začali všichni rozcházet, až jsme tam zbyli jen my-nocležníci. Ještě jsme si zazpívali uvnitř fary jen tak, sami pro sebe a trochu ji „prošmejdili“ protože jsme ji měli celou pro sebe. A postupně jsme odpadávali…a spali…a spali…a spali…:)

Ráno opět začalo vtipně. V kuchyni jsme objevili jen včerejší párky a rohlíky a na to nikdo neměl chuť, takže jsme posnídali limonádu a sušenky, který jsme splašili kde se dalo. Spolu s Plamínky jsme se potom připravovali na mši. Vedl nás nezapomenutelný Jarda. Naši mši přenášelo v přímém přenosu rádio Proglas. My jsme bohužel zpívali jen úvodní písničku – Abba Otče. Mše ale skončila už v deset a my jsme měli odjíždět až o půl jedné, takže jsme se rozhodli, že vyrazíme omrknout okolí. Koupili jsme si zmrzlinu a vylezli jsme až nahoru k zámku, kde jsme poseděli a zahráli si velice vtipný slovní fotbal. Po návratu jsme se rozloučili a jeli jsme domů.

Celou cestu do Brna jsme prospali a v Brně jsme sedli k jídlu a ani jsme se nehli. Domů jsme se dostali kolem třetí hodiny odpoledne. Všichni byli naprosto nadšení, ale tak unavení, že jsme přišli domů a odpočívali a spali ( teda přinejmenším aspoň já 🙂 ). Troufám si říct, že, aspoň podle mě, příští rok jedeme zas.

Viky

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...