Putování do Žarošic

U příležitosti začátku měsíce května – měsíce Panny Marie – nám naše pravidelná dopisovatelka poslala článek o poslední loňské pouti do Žarošic.

Putování do Žarošic

Přiblížil se květen, měsíc májových pobožností a poutí do Žarošic. Uplynulo sotva půl roku ode dne, kdy jsme 13. října 2006 naposledy v tomto roce jeli na Mariánskou pouť. Na naši farnost připadla povinnost zajišťovat program při bohoslužbě. Zapojila se schola, ženy četly z Písma svatého, ministranti sloužili u oltáře s naším duchovním otcem Jiřím a p. Augustinem Gazdou z rajhradského kláštera.

I když jsme do Žarošic jeli přeplněným autobusem a stáli jsme mnozí tak říkajíc na jedné noze, nic nám to neubralo na touze setkat se při mši svaté u Matičky Boží žarošské. Zpívali a modlili jsme se vroucně a byli jsme velmi obohaceni krásným kázáním p. Gazdy na téma modlitba růžence s dětmi. Velmi nás povzbudil také svým humorem. Naše schola obohacovala svým zpěvem celou bohoslužbu.

Pak jsme šli přes Žarošice ve světelném průvodu a celé toto setkání bylo zakončeno svátostným požehnáním. Když jsme se vraceli domů měli všichni krásnou náladu a většina z nás radostně zpívala se scholou písně z Hosany. Bylo to důstojné a krásné zakončení těchto našich poutních setkání, každého 13. dne v měsíci v Žarošicích.

Byli jsme také vděčni panu řidiči, že nás tak dobře a spolehlivě dovezl domů ve zdraví.

Nyní začíná květen 2007 a s ním také opět poutě, už se na ně těšíme.

Marie Dvořáková

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...