Soustředění v Těšanech

Dnes nám došel email od Marušky Hromjakové (vedoucí naší Scholičky), ve kterém jedna ze členek (Viky) popisuje zážitky ze soustředění v sousední obci Těšany. Pohodlně se usaďte a pusťte se do čtení.

V úterý 13. února, o jarních prázdninách, jsme v 17:25 nasedaly do autobusu do Těšan. Jelikož nás jelo 15 a každý s sebou měl obrovské zavazadlo, někdy nejen jedno, byla cesta opravdovým zážitkem?. Naštěstí jsme natrefily na dobrého řidiče, který to bral s humorem, takže jsme se do Těšan zdárně dostaly 😀 Tam už nás čekala Maruška s Verčou a Ivankou a všechny jsme se společně přesunuly na faru. Tam jsme se vybalily a každý „vytasil“ své poklady z domova ve formě bonbónů, oplatků, čokolád a lízátek. Samozřejmě nechybělo ani mliko!!!!! 😀 ( pochopí jen vyvolení:D ) Také jsme uspořádaly přehlídku barevných, pruhovaných, teplých a chlupatých ponožek. K večeři jsme měly buchty, které jsme si my nebo naše maminky vytvořily doma. Poté jsme si zazpívaly ukolébavky a šli jsme spát. Spaly jsme na zemi, na karimatkách, ve spacácích, se svýma medvídkama….Jenomže stále se nacházel někdo, kdo neusínal… Tak se stalo, že jsme toho moc nenaspaly a ráno jsme byly jak ponocní, ale rozchodili jsme to 😀

Vstávaly jsme asi o půl deváté. Dvě vyslankyně nám nakoupily rohlíky, takže snídaně byla super!!!!!! Po snídani měl zkoušku alt a soprán mezitím dostal úkol!!! Měl se sám naučit novou, naprosto neznámou, písničku a vymyslet k ní aranžmá. Po výborném obědě, který nám připravil Martin s Ivankou, a před kterým následovala soutěž v „kroužlání“ ( nebo spíš okrajování? brambor ), jsme se vyměnily. Soprán zpíval a alt vymýšlel. A nakonec nastala přehlídka našich výtvorů. Obě skupiny si s úkolem poradili, podle mého, na jedničku. A potom už byla na řadě zkouška společná……….

Večer jsme sbalily nástroje a šly jsme do kostela, kde jsme si uspořádaly takovou malou adoraci, při které jsme použily texty z minulého setkání mládeže v Šitbořicích a ty jsme doprovázely písničkami. Myslím, že první den nemohl být zakončen líp. Všem se adorace moc líbila!!

Druhou noc už se spaním nikdo problémy neměl, všechny jsme spaly jako dřeva :D.
Ráno jsme se rozezpívaly a pak už jsme jen zpívaly, zpívaly a zpívaly……….. 😀 a nakonec jsme pro změnu zpívaly :D.
Odpoledne nás navštívil pan farář, jehož návštěva nás jako vždy potěšila. Večer nám Martin za pomoci Ivanky připravil bojovku. Všechny naše věci se ocitly v „ohrožení“ a my jsme je musely zachránit tím způsobem, že jsme potmě jen za pomoci provázku musely absolvovat dráhu, při které bylo nutné podlízat, přelízat, slízat, plazit se a přeskakovat. Až na pár modřin jsme to naštěstí přežily všechny bez úhony :D.

A pak nastal pátek, den poslední. Ještě jsme jednou zašly do kostela, kde jsme nahrávaly nějaké písničky a potom už bylo třeba uklízet to, co jsme tam natropily. Dokonce se nám, díky naší zvědavosti, podařilo nechtěně spustit alarm, ale naštěstí se to vyřešilo bez větších problémů a aspoň jsme se postaraly o pěkné „vzrůšo“. No a nakonec následovala další cesta autobusem. Asi při nás stál Duch svatý, protože jsme natrefily na stejného pana řidiče a taky jsme pobavily všechny ostatní cestující :D.

Mimo jiné jsme se na soustředění naučily písničky: K pánu teď důvěru mám, Tobě Pane Králi náš, Ecce panis, Venimus adorace eum a Krajina zlatech pochodní. TAKŽE SE TĚŠTE!!!!!!!!!

Podle mého se naše soustředění suprově vyvedlo a myslím, že můžu jménem všech holek moc poděkovat Marušce za její čas, trpělivost, chuť do práce a taky za skvělý altský hlasy :D, Martinovi za mňamky a legraci, Ivance, bez které bychom asi umřeli hlady a ve špíně 😀 a taky nám všem, že si to dovedeme UŽÍT!!!!!!! Prostě moc všem moc DĚKUJU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Upřímně doufám, že si to co nejdříve zopakujeme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jo a ještě něco, pamatujte na naše heslo: OPTIMISMUS V KAŽDÉ SITUACI!!!:D

Viky

PS: děkujeme panu Husákovi z Těšan, který nám v krátkém termínu ochotně zajistil pronajmutí prostor, které využívá místní mládež.

Pár fotek z této akce najdete na stránkách Scholičky Šitbořice v sekci Fotogalerie.

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...

Počet komentářů: 5

  1. MHromjakovic napsal:

    Díky Viky (Leni Viktorinová :lol_wp:) za Tvůj vyčerpávající klásnej článek :redface_wp: a všem holkám ze Scholičky za sqqqělé dny.

  2. Viky napsal:

    není vůbec ani trošku zač, ale jsem ráda, nže se ti to líbí. I když jsi mé jméno zveřejňovat nemusela, aby na mě nědo nedolítl:-)

  3. Kača napsal:

    Seš dobrá Viky… 😀

  4. Kláruš napsal:

    Viky seš borka,to bych nevymyslela:-D

  5. Viky:-))) napsal:

    :DTak vám teda všem MOC děkuju :-))))))))))))))))))))