Diecéze – živý organismus?

Ve dnech 15. – 17. března 2007 se ve školicím středisku Skalský Dvůr na Vysočině u Bystřice nad Pernštejnem koná konference Diecéze – živý organismus? Pan biskup říká kněžím a jáhnům v lednových Actech curiae ke konferenci:

Milí bratři,

jak jsem již naznačil v pastýřském listě k Roku diecéze, v termínu 15. – 17. března 2007 se připravuje tematická konference s názvem Diecéze – živý organismus?, která se uskuteční ve školicím středisku Skalský dvůr v Lísku u Bystřice nad Pernštejnem.

Na konferenci zazní několik zajímavých témat z oblasti života diecéze, jako přednášející přislíbili účast R. D. Mgr. Jiří Kaňa, Mons. Mgr. Tomáš Holub, P. Cyril Vojtěch Kodet, OCarm., Th.D., D. PhDr. Jindřich Zdík Zdeněk Charouz, OPraem., Th.D., Mons. ICDr. Juraj Kamaz, PhDr. Josef Zeman, CSc., Mgr. David Macek, M.A., a R. D. Mgr. Petr Nešpor.

Konference by měla přispět k dialogu o tom, jak dnes žije naše diecéze, jaké jsou její radosti i bolesti, jaké jsou její úkoly, měla by přinést nové impulsy k posílení vědomí sounáležitosti s diecézí a k růstu vzájemné spolupráce na společném díle.

Zvu vás kněze, zvu jáhny a vaše spolupracovníky ve farnostech, které tato nabídka osloví. Prosím vás, abyste s programem a cíli konference seznámili své farníky, pozvali je k účasti a zároveň podpořili toto dílo modlitbou. Jestli si přejete, aby se někdo z nich konference zúčastnil jako váš spolupracovník, bylo by vhodné účastnický poplatek uhradit z farního rozpočtu (totéž platí i pro vás).

Konferenci připravuje skupina kněží a laiků pod vedením Pastoračního střediska brněnské diecéze, které můžete kontaktovat v případě dalších dotazů (tel. 543 235 030, kl. 299 a 290; e-mail dolezelova@biskupstvi.cz, nespor@biskupstvi.cz)

Děkuji vám všem, kteří ke zdárnému průběhu akce jakýmkoliv způsobem přispějete.

Těším se na setkání s vámi.

Biskup Vojtěch

Pokud vás tato nabídka osloví, můžete si prohlédnout program nebo vyplnit přihlášku. Přihlášku je třeba zaslat do 23. 2. 2007. Protože však je kapacita střediska limitována počtem 160 míst, uvedeme na stránkách http://brno.biskupstvi.cz/pastorace/ aktuální situaci, pokud bude tento limit již naplněn. Rozhodnete-li se pro účast na konferenci, je z tohoto důvodu (a ze zkušenosti v roce 2005, kdy byla konference také kapacitně zcela naplněna) výhodné přihlásit se co nejdříve.

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...