Chaloupky 2006 ve Štítarech

Přinášíme Vám postřehy z letošních chaloupek, které se odehráli o velkých prázdninách.

Tématem letošních chaloupek, kterých se zúčastnili jak šitbořské děti, tak i školáci z Měnína a okolí, byl Divoký západ. V tomto duchu probíhaly všechny hry a soutěže.

Na tábor se odjíždělo druhý čtvrtek v srpnu. Po cestě se stačily všechny děti seznámit spolu i s vedoucími, kteří je měli celých 10 dní bavit. Hned po příjezdu do osady proběhla první soutěž, ve které si skupinky dětí podle umístění, zvolily barvy. Vedoucí měli přichystán bohatý program, v jehož rámci se děti podívaly do nedalekého Znojma, kde mohli obdivovat podzemí a pohled z místní radní věže. Dále se podívali na Kleryho kříž, který se nacházel nedaleko přehrady a odkud se všem naskytl překrásný pohled na celou přehradu a okolí. Samozřejmě zde nechyběla olympiáda i koupání. Pak si děti vyzkoušeli svoje dovednosti na lanové dráze pod dohledem zkušených vedoucích.

O víkendu proběhl v táboře i noční přepad, kterým se však nikdo nenechal zaskočit a noční výtržníky děti spolu s vedoucími ihned koordinovaně zneškodnili a výtržníky ze Šitbořic odvedli k výslechu a náležitě je ztrestali. Ke konci tábora přijeli osadníky navštívit i šerif a jeho zástupce. Celým táborem děti provázela „Velká Tlapa“, jejíž totožnost byla utajena i některým vedoucím. Ta dětem posílala vzkazy, ve kterých psala svoje připomínky. Její totožnost se všichni dověděli na konci tábora a mnohé překvapila.

Den před odjezdem byl věnován celodenní hře „pokladovce“, v níž děti zúročily znalosti a zkušenosti z celého tábora a na jehož konci si děti podle pořadí našly vytoužený sladký poklad.

O blaho dětí se staral tým zkušených vedoucích v čele s Hankou. O zdraví všech se starala zkušená zdravotnice Iva a o naše žaludky se postarala Zuzka a její pomocníci z řad kuchařů amatérů. Technické zázemí – plevel, tedy pomocnou sílu ve všech směrech od dopravy dětí i simulantů k lékaři až po praktickou část her, tvořili Rosťa a Zbyněk a přepadajací Ondra a Jarek. Hlavními vedoucími byli Lukáš, Peťa, Eva, Jana a Katka a pomocné vedoucí byly Katka a Marta.

Přestože prvních pár dní nebylo příliš slunečných, nikomu z nás to náladu nepokazilo a tábor jsme si skvěle užili a za to patří všem obrovské DÍKY. Toto díky patří i vám všem, kteří jste přispěli na tábor např. potravinami i peněžitým darem, jako Obec Měnín a Telnice, na nákup prostředků potřebných k chodu tábora.

Rosťa Kaňa

Malou ukázku toho, co se na táboře dělo si můžete prohlédnout v galerii. I když Chalouky 2006 dávno skončily, článek a fotky jsme dostali až v neděli. Proto ho uveřejňujeme až nyní.

image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...