Scholička se představuje

S dětmi se společně setkáváme asi 5 let. Během tohoto času se samozřejmě osazenstvo sboru změnilo, včetně „vedoucích“. Mám však velkou radost, z těch, kteří vytrvaly od samého začátku, i když to určitě nebylo vždycky jednoduché. V současné době je nás 20. Setkáváme se každý pátek a dvě hodiny „se učíme“, následně zpíváme při mši svaté. Dále zpíváme na mši svaté ve středu (pro děti), při udělování svátosti křtu a manželství, občas při slavnostech, u „Živého Betléma“, při vítání občánků a při dalších příležitostech, také jsme přednesly tématická hudební pásma. V poslední době doprovázíme jedenkrát za měsíc nedělní mši svatou o půl 11. Akcí je dostatek a proto si opravdu cením obětavosti a radosti holek, kterou do toho vkládají.

Časem jsme se rozhodly pro název našeho zdárného sboru „scholička“.

Zatím jsou ve scholičce samé holky, ale určitě to neznamená, že je sem klukům vstup zakázán (právě naopak) :o)

Děkujeme všem, kteří nás podporují, zvláště o. Jiřímu, ale i dalším, díky kterým máme dostatek síly a chuti do další činnosti, kterou se prostě jen snažíme přispívat ke zkrášlení liturgie a možná i o přiblížení hledajících ……. k cíli …….

Marie Hromjaková
image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...

1 odpověď

  1. Viky napsal:

    A já za všechny holky zase moc a moc děkuju Marušce, že nám věnuje tolik svého volného času a píše nám úžasný druhý hlasy. DANKE. 🙂