Víkendová setkání pro manžele (první ohlas)

Na víkendy pro manžele, pořádané komunitou Emmanuel, jsme se přihlásili, protože jsme přesvědčeni, že i sebelepší vztah je třeba neustále budovat a oživovat. Měli jsme z akce trochu obavy, ale silnější bylo přesvědčení, že nám přinese bohaté ovoce. Vlastně jsme si vzali příklad z našich dětí. Pro ně je samozřejmostí, že se účastní nejrůznějších akcí s náboženským podtextem. Ty starší už jezdí na setkání mládeže, ať už oblastní nebo třeba celosvětová. A vždycky se vrací nadšení a plní emocí. Naše generace nikdy neměla možnost něco takového prožít a tohle byla jedinečná příležitost.
Program každého víkendu byl sestavený velice citlivě. Střídaly se v něm chvíle pro poučení, kdy jsme si připomněli základní hodnoty manželství a rodiny, chvíle pro tichou adoraci, kdy jsme mohli v klidu rozjímat o svém životě, chvíle ve společenství, které jsme strávili v družné zábavě, a konečně chvíle, kdy byli manželé sami dva a mohli si říct věci, na které v ruchu všedního života nebyl čas.
To hlavní ale probíhalo uvnitř, hluboko v srdci každého z nás. Tyto prožitky jsou ale tak niterné a soukromé, že se nedají nikomu sdělit, nikomu předat.
Nezbývá než každému z vás doporučit a přát, aby mohl prožít něco tak hlubokého a krásného, jako jsme mohli prožít my. Děkujeme otci Jiřímu a komunitě Emmanuel, že nám toto umožnili.

Manželé Novotní
image_pdfUložit jako PDFimage_printVytisknout

Mohlo by se vám líbit...